Hogyan lehet olcsóbb a fordítás?

6 tipp, amellyel jókora összeget takaríthat meg

2020. augusztus 24.
517
Hogyan lehet olcsóbb a fordítás?

6 tipp, amellyel pénzt spórolhat - Ebben segítünk mi!

1.   Leginkább egyetemi hallgatók esetében tapasztaljuk, hogy szakirodalmi feldolgozás ügyében adott cikket szeretnének például angolról magyarra fordítani. A cikkek végén mindig található szakirodalmi feldolgozás, amelyet nem szükséges fordítani, így esetenként az elszámolási alap 10-12 000 karakterrel csökkenthető, amely 25-30 000 Ft-os megtakarítást eredményez! Ugyanez vonatkozik azokra a PhD hallgatókra, akik cikküket szeretnék angol nyelven publikálni. A szakirodalmi feldolgozásra mindig felhívjuk a figyelmet, amikor az ügyfél határozza meg felénk a terjedelmet!

2.    Odafigyelünk arra is, hogy az anyag milyen mértékben tartalmaz numerikus karaktereket, azaz számokat, valamint ismétlődést. Ha sok a táblázat, adatsor, ezzekkel irodánknak nemsok dolga lesz. Volt már arra példa, hogy ügyfél szerint 25 000 karaktert tartalmazott a cikk, de a végén a numerikus karaktereket és szakirodalmi hivatkozásokat is levonva 13 000 karakter lett a vége! Mindjárt kedvezőbb, ugye?

3.     Szakmai, nyelvi lektorálást abban az esetben szoktunk ajánlani, ha a lefordított anyag nagyobb közönség elé kerül, vagy esetleg új terméket akarunk külföldi piacon bevezetni és ezzel kapcsolatban szeretnénk mindenféle marketinganyagot célnyelven megjelenítteteni. A legjobb fordító figyelmét is elkerülheti pár dolog a munka során, a lektor feladata pedig az, hogy ellenőrzést végezzen szakember felett. A lektorálás maga a fordítási árak 40-50 %-a szokott lenni, így felesleges ezt igénybe venni, ha a lefordított anyag csak öncélú, vagy szűk körben értelmezendő.

4.    Gondolja át a határidőt! Ha nincs szüksége extra sürgős fordításra, akkor ez esetben elegendő igénybe venni a hagyományos fordítást! Ebben az esetben semmilyen felár nem terheli a szöveget.

5.     Amennyiben az Ön esetében gyakoriak a fordítási igények, javasoljuk egy hosszabb távú megállapodásról szóló egyeztetést, mivel ebben az esetben már százalékos kedvezményt is tudunk biztosítani!

6.     Ne fordítsa Ön az anyagot! A mai modern nyelv fordító eszközök és alkalmazások nem garantálnak fordítói minőséget! Sokszor tapasztaljuk, hogy egy anyak kijavításának ügyében fordulnak hozzánk, azután, hogy több tízezer forintot kifizettek egy olyan személynek, aki nem értett a feladathoz.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!